2013. szeptember 21., szombat

Ez a második, amit befejeztem!







Gwendoline Welsh:
Lángoló zsarátnok   ( erotikus regény)

   Az előző – Nem mindenáron! – című könyv szereplőinek további sorsát meséli el, ám kicsit más aspektusból. A szerelem a fő vezérfonal, ami minden mást befolyásol. A történet önmagában is megáll, hiszen utalások magyarázzák az esetleges kapcsolódást. A főszeplő hölgy neve itt más, hiszen az előzőekben az írói nevéből következően mindenki azon a néven – Zella – szólítja, ám itt, más oldaláról is megismerhetjük.
   Zella, azaz Ena, egy fiatalos gondolkodású, mindenre nyitott nő, akit az élet nyugdíjas korára megajándékoz egy csodálatos szerelemmel. Arlen, a férfi, hónapokon át ostromolta, míg sikerült meggyőznie az elveihez ragaszkodó nőt, aki végül is hagyta elsodortatni magát a késő, őszi szerelem által. Mindketten erős egyéniségek, gyakorta egetverően összevesznek, aztán belebetegednek a másik hiányába.
   Ena olyan, mint a búgócsiga, vagy egy szélvész. Állandóan kitalál valamit, amibe teljes erővel beleveti magát, és sikerre is viszi. Viszont az ezzel járó cirkuszt nem viseli el, és visszavonul a nyilvánosságtól. Sikeres író, ruhatervező, végül vállalatot hoz létre a Kedvessel, aki egyébként ügyvéd.  Alapjáraton maximalista, minden területen minőségre törekszik, még a szerelemben is.
   A sokféle tennivaló közben állandóan edz, sportol, menhelyi állatokkal veszi körül magát, és nagyon odafigyel az egészségükre. Ez igen hasznos, mert fiatalokat megszégyenítően aktív a szerelmi életük. Sokat utaznak – keveset kedvtelésből, inkább Ena miatt, aki nemzetközi divatbemutatókon villog, nem csak a bemutatott ruhákkal, hanem a sajátjaival is. Szenvedélyesen fotózza a természetet, kiállításra kerülnek a képei. Amikor kifogy az ötletekből, kevés ideig bírja a nyugalmas életet, ez nem az ő világa. Ilyenkor meghasonlik önmagával, összeveszik a Kedvessel, elvonul remetézni.
   Rengeteg pénzt keres, ami idegesíti, ezért igyekszik megszabadulni tőle. Nem tud gazdag lenni, egész életében szegény volt! Lakást vesz a gyerekeinek, letétbe helyez pénzt az unokáinak, befektet a vállalatába. Gyakorlatilag állandóan harcol önmagával, mert nem egyszerű egy beidegződött, átlagos életformát hirtelen „levetni”, és gyökeresen megváltozott körülményekhez igazodni. Különösen nem hatvanon túl.
   Kegyetlen nehézségekkel küzd, a saját természete miatt. A kedves autóbalesete ismét változást hoz. Magát okolva, nem tudja feldolgozni. Lecsitul, látszólag elvesztette lendületét. Közel jár az apátiához, rossz érzések keserítik. Az előérzetét nem osztja meg, magába zárva kínlódik.
    Egy nyaralásnak szánt utazás előtt, titokban összeházasodnak, végrendeletet írnak. Hazafelé jönnek, már látszik a városuk, ám a sors ennyit adott nekik.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése